Don't listen to what I say, Listen to what i mean.


"There is a voice that doesn't use words.

Listen."          Talvikaudella ollemme agilityssä alkeisjatko-tasoryhmässä. Koutsina meillä toimii Heli ja Nina. Kerran olimme poissa, joten vain Heli on kouluttanut meitä. Viimeksi sain hauskan kommentin: "Jotta tämä ei olisi liian helppoa teille, niin arvaat varmaan mitä pääset taas tekemään". Äänetöntä JA kädetöntä ohjaamista tietenkin! Ensimmäisellä kerralla vähän hirvitti, että mitenköhän Xema menee, meneekö ollenkaan? Xema yllätti minut ja meni tosi hyvin. Ei siis tarvitse jännittää ettei Xema osaisi. Ei se tarvitse käsiä ja ääntä. Helin sanoin: "Pieni koira katsoo enemmän jalkojasi".


"The quieter you become,

the more you can hear."           Jalat ovat yksi seitsemästä ohjauselementistä (OMD). Koira näkee parhaiten ohjaajan jalat, johtuen kokoerosta. Jaloista näkee varpaiden suunnan ja askeleet antavat suunnan liikkeelle. Kaiken A ja O on siis ohjaajan kyky liikkua agilityradalla. Kun pääsimme tuuraamaan Niinulle sain kommenttia siitä, että minulla on kyky liikkua, joten pitää käyttää samanlaista liikkeellelähtöä/liikettä koko radan aikana.


"Confidence is silence. 

Insecurities are loud."          Viime treeneissä huomasin miten Xema kääntyi paremmin (tiesi mihin mennään seuraavaksi) kun käytin vain jalkojani. Minä JOUDUN keskittymään jalkoihin enemmän, koska ei ole muuta millä kertoa Xemalle rataa. Lisäksi, vain jalkojen käyttö ei tunnu haastavalta, se on oikeastaan hauskaa ja aika helpon tuntuista.

          Videolla on mukana myös keinu ja A. Xema teki loppukesästä lentokeinun, joten teen ensiksi aina paukuttelua (ei näy videolla) ja ylösjuoksua. Lopuksi koko keinu. A:lla Xeman asento ei näytäkkään niin huonolta, joten taidan pitää 2on2off:in. Meillä on kyllä parhaat treenikaverit! "Mä haukun, koska sä haukut!" Xema ja Myy ♥

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyppytekniikka

Sometimes life doesn't go as planned

TehisCupin 2!