In order to succeed, your desire for success must be greater than your fear of losing


©Sari Siikala
Eilen kävimme Xeman kanssa toisissa epävirallisissa kisoissamme Purina areenalla. Xema kisasi Supermölli-mini-luokassa. Hypyt olivat 20cm korkeita ja 13 estettä. Minusta rata oli kivempi kuin edellinen rata Lohjalla. Sai ainakin juosta. Haastavimmat kohdat olivat takaakierto ja putkesta putkeen, koska ihmiset ennakoivat liikaa nuoren koiran kanssa. Ekalla kierroksella teimme 0! Meidän ensimmäinen puhdas rata. Hyvä me! (: Toisella kerralla halusin ottaa enemmän riskillä (parantaa aikaa), mutta tällä kertaa riski ei kannattanut. Xeman esteen lukitsemistaito ei ole vielä tarpeeksi vahva, joten Xema luki putken mutta lähdin liian nopeasti liikkeelle ja Xema tuli juuri ja juuri pois. Sama toistui takaakierrolla, mutta muuten hyvä ja vauhdikas rata. Xemallakin oli hauskaa.
          Tällä kertaa minulla oli luottavainen mieli enne rataa. En miettinyt "muistanko rataa?", "onko rata liian pitkä Xemalle?". Tällä kertaa vain mentiin ja hyvällä menestyksellä.
"Ability is what you're capable of doing.
Motivation determines what you do. 
Attitude determines how well you do it."


©Sari Siikala
Tuomari: Ville Liukka


©Sari Siikala
          Lisäksi sain kokeilla ohjaamista maxin kanssa. Perhetuttu/ystävä lainasi minulle novascotiannoutaja Oscaria. Oscar on vähän erilainen tolleri mitä Inca. :D Oscar oli heti menossa. Me ehdimme tehdä kerran puomin ja yhden hypyn ennen rataa. Samalla myös myöhästyin rataantutustumisesta, mutta ehdin hyvin tutustua. Aluksi Oscar olisi halunnut vain riehua, komentaa palloa minulta ja hyppiä, mutta sanoin "tsyt" ja uskoi. Sain myös Oscarin rauhoittumaan ennen radalle menoa ja pysyi hienosti lähdössä (niin kuin luvattu). Ekalta radalta 0, mutta pieni virhe 5 putken jälkeen, mutta Oscar korjasi hyvin. Toisella radalla Oscarille tuli vissiin kiire ja pudotti 2. riman ja tuloksena 5. Kilpailimme ulkopuolisina, mutta sijoituimme 3. (toimiston moka). Oli kuitenkin todella hauskaa mennä Oscarin kanssa ja menen mielelläni uudestaan.
Tuomari: Ville Liukka

Kommentit

 1. Hei! Ihanan näköistä menoa! Saanko kysyä mitä eroja olet huomannut koikkerin ja tollerin välillä? Minulla on koira harkinnassa jomman kumman rodun välillä. Mistä kasvattajalta Oscar on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! (:
   Eniten eroa löytyy luonteesta, jos olet tehnyt taustatyötä. Melkein kaikki kooikerit ovat ääniherkkiä (ainakin jossakin määrin). Lisäksi kooikerit ovat varautuneita melkein kaikkea kohtaan. Tietysti hyvä sosiaalistaminen edesauttaa. Hyviä puolia ovat taas nopea oppiminen (Xema varsinkin) ja uskollinen harrastuskaveri. Tahtoo vain tehdä juuri sinun kanssasi. Ainakin tietää, että koira on omistautunut sinuun.

   Tollerit ovat taas avoimia ja todella vilkkaita. Energia ei tahdo loppua koskaan, joten rauhoittuminen on pakko opettaa. Tollerin kanssa on oltava aktiivinen ja tehdä jotain väsyttävää joka päivä. Meidän Inca alkoi olemaan aikuinen (rauhoittui) vasta 10-vuotiaana. Tolleri on ystävällinen kaikille, mutta samalla oma perhe on aina se tärkein.

   Toki poikkeuksia kaikissa roduissa löytyy. Suosittelisin kuitenkin luonteen vuoksi tolleria, vaikka tollerin energia voi olla haastava.
   Oscar ei ole meidän perheen koira vaan meidän tuttujen. Täältä löydät tietoa Oscarista: http://www.tollerit.net/index.html

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sometimes life doesn't go as planned

Where are we now?

8,5 weeks old