Full speed is the only speed

Maanantana kävimme Kivikossa treenaamassa. Heti kotoa lähdettyä alkoi satamaan. Koko matkan satoi enemmän tai vähemmän kaatamalla. Kentälle tultaessa olimme jo märkiä. Eihän pieni sade saa haitata treenejä. Eihän? (;
          Teimme aluksi keppejä Xeman kanssa. Kepit laitettiin kapeammiksi (kuva näkyy videolla) ja otimme vauhtia putkesta siivekkeen sijaan. Kepit eivät ole vielä niin kapeat, että Xema tarvitsisi tehdä pujotteluliikettä. Putken suulla oli suuri lätäkkö, mutta se ei haitannut Xeman menoa (paitsi kun tuli jano). Virhe! Samalla kaventaa keppejä ja ottaa putken kautta vauhtia. Putki antaa enemmän vauhtia ja tekee keppien hakemisesta haastavampaa. Seuraavalla kerralla tiedän. Lisäksi huomasin videolla olevani useammin Xeman vasemmalla puolella, kun lähetän sitä kepeille. Minun täytyisi harjotella enemmän lähettämistä vasemmalla kädellä. Xemalla vaikeampaa kun olen sen oikealla puolella. Eli silloin kun itse käytän vasenta kättä. Olen oikeakätinen, joten täytyy keskittyä enemmän vasempaan puoleen! Lopussa Xema kuitenkin hakee avokulman ensin umpikulmana, mutta korjaa sen itse, loistavaa! Eikö? (:
          Xema pääsi tekemään ensimmäistä kertaa A:ta. Teimme aluksi vain alasmenon, jonka Xema nopeasti tajusi samaksi kuin puomilla. Epäilin itse koirani taitoja. Seuraavaksi koko A, jonne Xema oli jo menossa. Ei tarvinnut yhtään namia matkalla. Toisella kerralla oli enemmän vauhtia ja videolla näkyy Xeman mehevä loikka harjalla. Ongelma! näkyy A:lla ja puomilla. Xema ei kestä sitä että juoksen ohitse jos ei ole vielä koskemassa. Kävelyssä Xema ehtii mennä koskemaan ja sillä ei tule kiire jatkamaan kanssani. Lisää vahvistusta pelkällä alasmenolla, koska koko esteen suoritus vie keskittymisen alasmenolta.
          Lopussa vielä Mizyn kontakteja. Puomilla tulee pieni horjahdus, mutta Mizy handlaa sen hyvin. Saa tasapainon takaisin ja odottaa ettei puomi enää heilu ja sitten jatketaan. :D Heti perään puomi uudestaan ja ei mitään ongelmia.


          Eilen kävimme tekemässä Xemalle kontaktitreeniä. Ei uskoisi, että Xemalla oli ongelmia keinun kanssa. Se ei kyennyt paukuttamaan tassulla isoa keinua, joten harjoittelimme pienemmällä keinulla saaressa. Nykyään se menee jo noin hyvin ja haluaa heti mennä uudestaan. Xemalla on neliveto päällä, koska "mä osaan ja mä meen!"
          Ensimmäistä kertaa koko korkea A, joka vähän yllätti Xeman tokalla pelkällä alasmenokerralla. Hyvin se taas korjasi, mutta olen päättänyt ottaa uudestaan alasmenon jos loikkaa pois ja korjaa. Videolla voi myös nähdä että linkutan. Minulla on vasemmanpuolinen takapuolilihas kipeä ja kipeytyy vain enemmän kävellessä. No eipähän tarvinnut juosta. Eteen-lähetyksessä oli aluksi mini-pituus, hypyt 20cm ja tupla siivekkeet ekalla hypyllä. Seuraavalla suoralla on medi-pituus, toka hyppy 30cm ja eka hyppy 25cm + tupla sivekkeet. Hienosti hakee kaiken!
 "Respect the training. 
Honor the commitment. 
Cherish the results."

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sometimes life doesn't go as planned

Where are we now?

8,5 weeks old