Self-confidence is the first requisite to great undertakings

Sunnuntaina Xema täytti 10 viikkoa ja painoi n. 4 kiloa ja korkeus 25,5 cm. Seisominen sujui jo paljon paremmin, kuin viime viikolla. Xemaa voisi jo nyt arvostella näyttelyissä, mutta ensimmäinen rokotus on vasta 12.8. Tehosterokotuksen ja varoajan jälkeen voimme aloittaa mätsäreissä käymisen.


          Maanantaina Xema pääsi taas käymään kivikon agilitykentällä. Kuumuuden takia Xema ei saanut kävellä niin paljoa. Yllätyksekseni Xema oli hyvin pirteä ulkona, vaikka olikin lähempänä 30 astetta. Kentälle tultaessa olivat kaikki katseet Xemassa. Moni halusi silittää Xemaa. Naapurin labbis oli vähän pelottava aluksi, kun tunki suoraan päin. Takana oli iso villakoira, joka haukkui. Xema meni aika hämilleen tilanteesta. Menin itse villakoiran eteen ja yritin työntää labbista pois. Onneksi labbiksen omistaja lopulta ottikin koiransa pois ja Xemalle tuli helpommat oltavat. Xema ei kuitenkaan mennyt lukkoon tilanteesta, vaan meni rohkeasti hetken päästä ihmisten ja muiden koirien luokse.

          Xema sai tavata muita uusia koiria. Havanneesi näytti niin tutulta, että sen luokse Xema meni heti. Heti lähestyessä Xema huomasi, että tämä onkin väärä havanneesi(samasta perheestä kuiten kin). :D Äkkiä pois, mutta kohta uudestaan katsomaan, että mikäs se oli. Mudia tervehdittiin ensiksi sylistä, mutta myöhemmin Xema olisi halunnut leikkiä sen kanssa. Alle vuoden ikäinen bc oli myös tosi kiva Xeman mielestä ja sen kanssa oli tosi kiva leikkiä. Xema ei olisi halunnut lähteä pois kentältä. Lopussa Xema myös uskalsi vähän haukkua(leikkiin kutsua) isolle villakoiralle. Kentällä käynti oli oikein onnistunut reissu. Xemasta huomasi, että sen itsetunto nousi vierailun jälkeen.

          Xema oli todella väsynyt, kun pääsimme kotiin. Aikainen nukkumaanmeno ei kuitenkaan haitannut, sillä Xema nukkui koko yön aamuun asti. Iltaisin laitamme joskus vesiastian pihalle, missä Xema saa lotrata ja viilentyä. Sen jälkeen Xema näyttää ihan uitetulta rotalta. :D

          Eilen kävimme Xeman kanssa poikaystäväni luona. Oli mukava huomata, että Xema tunnisti Emilin, kun hän tuli vastaan kadulla. Uusi talo oli todella mielenkiintoinen. Eikä Xemaa pelottanut ollenkaan. Talon kissakaan ei ollut pelottava, mutta aluksi mielenkiintoinen. Paluumatkalla kuuntelimme ohimeneviä junia bussipysäkillä. Bussimatka meni ikkunasta ulos tujottamiseen. Kaikki nämä uudet kokemukset tuovat Xemalle selkeästi itseluottamusta! (:

          Agility tulee olemaan Xeman päälaji, jos Xema vain siitä tykkää. Olemme aloittaneet paukutuksen, joka on siis keinuun liittyvä harjoitus. Haluan opettaa Xemaa tekemään temppuja ja kaikkea itse. Haluan siis sheipata ja tänään Xema selkeästi tajusi sen, että sen pitää itse tarjota/tehdä. Aluksi se vain katsoi lautaa ja sai palkan. Aloin vaatia lisää ja Xema liikkui lähemmäs lautaa ja alkoi painamaan lautaa yhdellä tassulla. Aina välillä Xema nosti molemmat tassut laudalle. Minusta Xema ymmärsi mitä sen piti tehdä. (:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyppytekniikka

Sometimes life doesn't go as planned

TehisCupin 2!