Realize that without losing, winning isn't so great

Syksyn kuvauksia ♥
Tsau:n agilitykoulutuksen jälkeen Xemalla oli selkeästi vaikeampaa agilityssä. Olin varma että ei ollut oma itsensä radalla. Ulkotreeni Kivikon kentällä todisti epäilyni. Tein helpon treenin, hyppysuoran sopivilla etäisyyksillä, rimat 25 cm ja muutama 30 cm. Niin helpolla suoralla Xema kuitenkin aina haki hyppyjä, etenkin 30 cm hyppyjä halusi jopa kiertää. Normaalisti ponnistavan laukan kohdalla otti vielä yhden ylimääräisen pikkulaukan ja sitten vasta hyppäsi. Pivoting-tempussa ei halunnut oikein pyöriä omalle vasemmalle, kun taas oikealle pyörimisessä ei juurikaan ollut ongelmia. Ristikkäisnostoissa ei myöskään oikein löytänyt tasapainoa (aikaisemmin ei ongelmia). Pennuista (synnytyksestä) tällöin 5kk ja ei ongelmia ennen tätä.


Tulliniemen luontopolku, Hanko
Manner-Suomen eteläisin kärki
Meidän luotto koirien fysioterapeutti Noora Waltari (K9 Fysio) kutsuttiin katsomaan Xemaa. Omat huomiot olivat oikeita...
Noora kirjoittaa: Vasen takareisi heikompi, kuin oikea toiminnallisissa harjoituksissa. Sivuaskellusta tekee hyvin oikealle, huonosti vasemmalle. Taipumissa alkuun ei pysynyt pystyssä oikealle taivuttaessa, etujalkojen nostoissa vasenta etujalkaa nostaessa nojaa vahvasti oikealle, ristikkäisnostoissa samaa. Takareidet kireät molemmin puolin, samoin lanneosa ja etureiden yläosat. Lapojen takaa kyljen lihakset aristaa. Rintarangan loppuosassa hieman kireyttä ja aristaa.

Saatiin itsehoidoksi lämpöhoitoa, hierontaa ja venytyksiä.

Uusinta käynti otettiin pikaisesti edellisen jälkeen, josta Noora kirjoitti:
3.10.18 Xema ollut normaalilla liikutuksella nyt, mutta ei agilityssä. Omistaja hoitanut säännöllisesti lihaksia ja tilanne mennyt paremmaksi. Xeman liikkuminen vapaana ollut rentoa ja vauhdikasta. Lihaksissa edelleen aristusta reisissä ja selässä, mutta helpottaneet paljon. Liikkuvuudet lisääntyneet. Xema jännittää käsittelyä alkuun, mutta rentoutuu pian. Vasen takaraaja eniten arka hoidon aikana. Käsitelty Xema läpi. Nyt voisi agilityn taas aloittaa ja hoitaa Xemaa edelleen säännöllisesti.

Tarkoitus oli mennä kisaamaan 13.10. kooikerhondje agilitymestaruudesta, mutta samalla viikolla tehdyn treenin takia en halunnut osallistua. Treeneissä näkyi edelleen samaa epäröintiä, mutta minä tosiaan nostin rimat heti kisakorkeuteen 25 cm. Tästä alkoi totaali agilitytauko ja rimakorkeuden laskeminen.



Tulliniemen luontopolku, Hanko
Manner-Suomen eteläisin kärki
Olen yrittänyt muistaa/keretä hoitamaan Xemaa joka toinen päivä vähintään lämpöhoidolla. 2-3 kertaa viikossa kunnon hierontaa lämpöhoidon lisäksi. Tämä on selkeästi tehnyt hyvää, koska viime viikolla näin pitkästä aikaan, että Xema juoksi vapautuneesti pellolla, vaikka samalla kiihdytti vauhtia. Tänään (30.10.) tein pitkästä aikaan pieniä jumppaliikkeitä ja pivoting-temppua. Xema suoriutui omana itsenään näistä. 

Torstaina mennään pitkästä aikaa ohjattuihin treeneihin, mutta nämä ovat ihan alkeisjatko/mölli tasoa. Tarkoitus on saada Xeman itsevarmuus takaisin, koska luulen Xeman jäävän kiinni lihaskipuun, joka on luultavasti tuntunut hypätessä/agilityssä. Agilityn alkeita ja matalilla rimoilla aloitetaan taas ns. alusta. Siihen lisäksi vielä hyppytekniikkaa. Toivottavasti tällä saadaan Xema takaisin radalle entistä kovempana. :D

"And suddenly you know...
It's time to start something new 
and trust the magic of beginnings."

Pennut 6kk ♥
vas. Nano, Nenya ja Zago

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyppytekniikka

Sometimes life doesn't go as planned

Miracles in a little girl ♥