The essence of love is concern

Se huoli sisällä, joka tulee esille, kun kuulee että oma koira ei välttämättä olekaan samassa kunnossa. 4.8. oli totuuden hetki! 18.00 alkava polvitarkki kertoi, jos kaikki romahtaa vai pysyy ennallaan.

Fysioterapeutin käynti osoittautui erilaiseksi kuin alunperin oletettiin. Oli tarkoitus saada vain jumppaneuvoja Xemalle, jotta kroppa olisi valmis pentuihin/synnytykseen. Tulikin esille, että Xeman polviluksaatio on tietyissä asennoissa/liikkeissä erilaisempi kuin 1,5-2 vuotta sitten. Mitään oireita ei ole edellenkään, mutta fyssarin kädet tunsivat enemmän liikettä. Lisäki Xeman takajalkojen asento provosoi lateraalista (ulospäin suuntautuvaa) luksaatiota. Itse en missään vaiheessa tiennyt millaista liikettä siellä oli.

Saatiin kuitenkin tehtyä liikkeitä, jolloin luksaatiota ei ilmennyt. Xema ei reagoinut mihinkään liikkeeseen, jos/vaikka pieni luksaatio tapahtui. Eli tärkeintä oli, että Xemaan ei sattunut tai muutenkaan reagoinut. Se ei kuitenkaan poissulje nivelrikkoa myöhemmällä iällä. Tällä hetkellä ei kuitenkaan kuulunut mitään rutinaa, joka viittaisi nivelrikkoon.

Heti fysioterapeutin lähdettyä laitettiin kasvattajalle/omistajalle viestiä ja sovittiin, että mennään polvitutkimuksiin heti kun saadaan aika. Alunperin haluttiin Mevettiin Anulle, mutta hänelle ei ollut tällä viikolla aikoja, mutta uskoimme siellä olevan muitakin osaavia lääkäreitä.

Kyse ei ole kuitenkaan sitä ettenkö rakastaisi Xemaa yhtä paljon. Kaikkein tärkeintä on, että Xema on terve! Se, että samalla lähtisi agility (pääharrastus) olisi silti iso romahdus etenkin minulle. Agility on suuri osa elämääni. Xema varmasti nauttisi muustakin tekemisestä (esim. rally-tokosta), mutta kaikki vauhdikas ja sekopäisyys häviäisi. Xema on sekopää ja siksi siitä niin rakastan ja rakastuin alunperin.♥ Pentusuunnitelma on toissijainen juttu tällä hetkellä, vaikka moni, minä mukaanlukien, odottaa innolla yhdistelmän pentuja. Matkalla on kuitenkin vielä monta muttaa tämän lisäksi.

Polvitarkki meni oletettua paremmin ja tuloksena 0/0, mutta uskomme edelleen, että Xemalla on kuitenkin 0-1 polvet (jotain siltä väliltä). Olin helpottunut ja en meinannut uskoa, että tarkistus tapahtui niin nopeasti. Hoidamme kuitenkin Xeman reisilihaksia jumppaliikeillä, koska on suurempi todennäköisyys, että Xemalle tulisi vanhemmalla iällä nivelrikkoa. Reisilihakset tukevat polvea ja niveliä.

Olen iloinen, että pentusuunnitelmat ja agility jatkuvat, mutta kaikista iloisin olen terveyteen! Pessimisti olin ja keskiviikon treenivuoron jälkeen pääsi muutama kyynel kentällä, kun ajattelin, että tämä voisi olla viimeinen treeni. Loppujen lopuksi lumpio ei luksoitunut ollenkaan niin pahasti kuin ajattelin. Eli pahin pahdollinen tietysti, ku minut tunnetaan. :D

I-hahin omat kisat olikin sitten seuraavana tähtäimessä nyt kun koira oli fyysisesti samassa kunnossa. Tuntui todella hyvältä juosta kaksi ekaa rataa YHDESSÄ. Teimme yhdessä töitä ja se näyttää myös hyvältä, vaikka tulikin pienet virheet. Ekalla radalla jännitin alun keppikulmaa, kun viimeaikoina on halunnut hakea aina umpikulmaa. Kepit meni hyvin ja saatiin super puomikin. Seuraavaksi jo liukastuin ja kuulin kuuluttajan sanovan, että tuli Hyl. Maalissa kysyinkin seuralaiselta, että mistä tuli. Xema tuli renkaan välistä. Hidastettuna katsoin videolta ja näin Xeman yrittävän hakea rengasta, mutta ei millään löydä oikeaa väliä.

Toka rata meni hyvin, kunnes Xema valitsee putken puomin sijaan... Putki ei ollut lähelläkään puomin linjaa, mutta se mentiin edellisellä kerralla niin varmaan myös nyt (Xeman logiikka). Täytyy treenata putki-puomi erottelua vahvemmaksi. Kolmas rata saattoi vähän tökkiä kun alku ei oikein lähtenyt. Loppujen lopuksi tuli vain 5 pituuden palikasta, mutta rata tuntui vähän tahmeelta ja Xema ei minusta liikkunut omalla tavallaan. Tuloslistalta näin kuienkin etenemän olevan silti 4,5 m/s.
Seuraavat kisat ovatkin jo 20.8. HAUlla ja siitä seuraavat 27.8. Piirimestaruuskisat. Kisaboosti!Edelleen parhaiten meitä seuraa puhelimella Instagramissa: Xemida
Kokonaisia videoita ilmestyy Youtuben (ylhäällä oikealla linkki) :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sometimes life doesn't go as planned

Where are we now?

6 weeks old