If there's no struggle, there's no progress

Viime kisojen aikana, tarkemmin ensimmäisen radan jälkeen, olin jo valmis luovuttamaan. "Ei meidän kannata kisata. X ei kuuntele minua ja puomille haluaa karata, mutta ei tee sitä loppuun asti." No, toinen rata meni taas silloin paremmin ja antoi toivoa.

"The moment you're ready to quit
is usually the moment
right before the miracle happens"

Viimeaikoina olen pohtinut Xeman ongelmia käännöksissä, eli lähinnä sitä ettei se kuuntele ohjauksiani. Pääsimme, onneksi, Maiju Korhosen treeneihin. Sain siitä niin paljon! Treenien aikana saimme kaikki käännökset toimimaan. Minun usko meihin kasvoi niiden 15 minuutin aikana valtavasti.Torstaina (8.9.) halusin palata puomiin ja sen nopeuttamiseen. Ennen treenejä tehtiin kuitenkin muutama perussarja, jotta Xema aktivoisi hänen takapäänsä. Laskin puomin kokonaan alas. Ekalla toistolla Xema ei oikein tiennyt missä puomin pääty oli, mutta toka toisto oli jo super. Käytän kisoista voitettua liilaa aktivointipallon puolikasta etupalkkana. Aiemmin Xema ei ole kestänyt etupalkkaa, vaan tullut läpi. Nyt tämä metodi selkeästi toimii. Etupalkan otin sitten myös kepeille, joka voi auttaa meitä parantamaan keppien suoritusta.

"It's not about perfect. Its about effort.
And when you bring effort every single day.
That's where transformation happens.
That's how change occurs."
Eilen (10.9) käytiin BATin kisoissa. Ensimmäisen kerran otimme kolme starttia. Yllättävää oli se, että pakka pysyi heti halusta hyvin kasassa. Xema kuunteli minua ja me teimme yhdessä rataa. Olimme samalla radalla. Kontaktit sujuivat Loistavasti, varsinkin puomi oli jo paljon parempi ekalla radalla (ehkä torstain treenin ansiosta). Kepeillä ei ollut mitään ongelmaa millään radalla.Tuntui hyvältä, vaikka ekan radan jälkeen kysyin että menimmekö jotenkin hitaasti. Ajan perusteella oltaisiin voitettu, vaikka teimme vaikeamman sykerön. Joten ei oltu hitaita, vaan rata meni vain niin sujuvasti. (:

Tokalla radalla oli yksi liian vaikea kohta ykkösille. Yritin tehdä sen aivan eri tavalla kuin muut, muta en vain saanut Xemaa kääntymään tarpeeksi ajoissa. Rintamasuunta osoitti liian kauan tiettyyn suuntaan. Jälkeenpäin ajateltuna olisi ehkä pitänyt tehdä sokkari eikä valssia keppien jälkeisille hypyille. Moni teki valssin jo 8 hypyn jälkeen, mutta silloin Xema olisi vain valunut ties minne, joten halusin kokeilla muuta. Tällä kertaa ei ihan onnistunut, mutta ohjaajan virhe.

Perjaatteessa ohjaan "maxia", koska Xeman laukka on niin pitkä. Joo, moni voi olla eri mieltä kanssani koska sen kokoa ei voi verrata isoon koiraan, mutta joudun oikeasti miettimään ihan eri tavalla miten ohjaan pitkälaukkaista miniä, kuin lyhyempilaukkaista (usein minit ovat). Joudun kertomaan kaiken paljon aiemmin, koska muuten Xema tekee samanlaisia kaarroksia kuin maxeilla.

"Progress always involves risks. 
You can't steal second base and keep your foot on first."

Vasta ennen viimeistä rataa Xema alkoi vähän vinkua (ei koskaan ole tehnyt aiemmin). Yritin kääntää katseen pois ja rauhoitella, mutta todennäköisesti X:n pää ei vain kestänyt vielä kolmea rataa, jonka huomasi heti alussa putkeen irtoamisena. Linja ei ollut mitenkään putkeen päin ja kulma oli ennemminkin umpikulma. Lisäksi puomi ei ollut enää yhtä hyvä, koska jäi juuri ja juuri liian ylös. Keinun jälkeinen hyppy oli suoraan, mutta ohjaaja sanoin "takaa" ja koirahan tottelee. :D Super A!

"Everything you've ever wanted,
is one step outside your comfort zone."Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyppytekniikka

Sometimes life doesn't go as planned

TehisCupin 2!