World of my own

04.10.15 Oli Xeman ja minun ensimmäinen virallinen mejäkoe. Edeltävänä päivänä tehtiin jäljet ja seuraavana aamuna lähdettiin jäljestämään. Jäljet arvottiin ja meille arpaonni antoi toisen AVO-jäljistä. Koko aamun Xema oli ollut kovin vinkuva. Vinkui heti kun ei ollut mitään tapahtumaa ja joutui vain odottelemaan. Luulen, että koetilanne vaikutti sen verran. Heti ensimmäiseksi oli laukaustesti, jonka kaikki koirat suorittivat mallikkaasti. Ensimmäinen koira lähti jäljelle.

    


          Sain rauhoitettua Xeman ennen jäljelle menoa, mutta siitä huolimatta Xema "vilkutti" ja halusi päästä nopeasti jäljelle. Tiesi selkeästi mitä oltiin tekemässä. Jäljen alku sujui kuin nakutettu, mutta vähän matkaa ensimmäisestä kulmasta sinkosi Xema riistajäljelle. Näin sen heti. Siinä ei sitten paljoa tehty, kun Xemalta lähti korvat ja vain nenä toimi, mutta väärällä jäljellä. Ensimmäinen hukka! Xema palautettiin jäljelle ja jäljesti hyvin toiselle kulmalle, mutta kulman jälkeen tuli merkattu retkipolku jota pitkin Xema lähti jäljestämään päättäväisesti. Toinen hukka! Taas palautettiin jäljelle ja Xema jäljesti hyvin kaadolle asti.
         Oli kiva kuulla tuomarilta, matkan aikana/jälkeen, että Xemassa on virtaa ja vauhtia. Jäljestää todella hyvin, mutta pitää vielä oppia palaamaan jäljelle (riistajäljeltä). Xemassa on potentiaalia, mutta eihän nuorelta koiralta voi vaatia enempää. (: Lisää tuloksesta täältä ja kuvia täältä.


          17.10.2015 Oltiin Spanieleiden erikoisnäyttelyssä Hämeenlinnassa. Kooikereita oli ilmottautunut 74 kaiken kaikkiaan, joista 29 oli narttuja. Xema, 17 kk, oli ilmoitettu junioriluokkaan, missä oli 5 narttua. Näyttely oli parkkihallissa. Kukin voi arvata että oli paljon ääntä ja vielä enemmän ääntä, koska kaikui. Onneksi Xema ei välittänyt paikasta mitään ja oli ihan normaali oma itsensä. Tuomarina toimi Alankomaiden Dinanda Mensink, joka selkeästi tykkäsi pienemmistä kooikereista. Xema käyttäytyi todella hyvin kehässä ja liikkui hienosti. Tuloksena: ERI, JUK1, SA.
          Ennen paras narttu- kehää alkoi spekuloiminen siitä, että Xema saisi sertin. En kuitenkaan vielä halunnut iloita. Serti sieltä kuitenkin tuli, koska vain 4 koiraa oli saanut SA:n ja 3 oli jo FIN MVA. Xema oli ainoa, joka pystyi vastaanottamaan sertin. Samalla Xema oli PN4 kaikista 29 kooikerista. Arvostelu löytyy täältä.

TULOS: ERI, JUK1, SA, PN4, Sert

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyppytekniikka

Sometimes life doesn't go as planned

TehisCupin 2!