Pikkuiset kasvavat

Pennut ovat 2 päivän ikäisiä ja voivat hyvin. Kaikki syövät ja kasvavat. Eli terveitä pentuja. Toivon vain ettei onni käänny nyt kun ehdin jo hehkutella niin paljon. Tosin matkassa on ollut niin paljon epäonnea, että nyt olisi jo aika saada onnea mukaan!

Tässä pentujen painot 2 päivän ikäisinä:
Neiti A: 301 g noussut 51g syntymästä
Herra B: 204 g noussut 49g syntymästä
Herra C: 247 g noussut 44g syntymästä (tutkimusmatkailu kuluttaa energiaa)
Neiti D: 256 g noussut 53g syntymästä


Ylhäältä alaspäin: neiti D, herra B, herra C, neiti A
©Raija AaltonenVasemmalta katsottuna: neiti D, herra B, neiti A(alla), herra C
©Raija Aaltonen

          Kasvattaja ottaa käyttöön Bio Sensor – ohjelman. Ohjelman on kehittänyt Yhdysvallan armeija ja sen tarkoitus on stimuloida pennun aivojen synapsien kehitystä. Synapsien määrä vaikuttaa koko hermorakenteeseen ja antaa enemmän mahdollisuuksia käyttää aivokapasiteettia. 3-16 vuorokauden iässä on pentujen hermoston kehitys aktiivista, joka on myös oleellista ohjelmassa. Synapseja ehtii syntyä enemmän, mitä aikaisemmin hermosto kehittyy. Menetelmän tarkoitus on parantaa koiran stressinsietokykyä ja hermostoa, sekä samalla saada pennut tottumaan käsittelyyn.

          Ohjelma suoritetaan kerran päivässä 3-5s ajan. Liika menettely saattaa aiheuttaa liiallista stressiä pennulle. Jokaisen pennun kohdalla käydään läpi viisi eri kohtaa:
  • Kosketusärsyke, kosketetaan pentua yhden tassun varpaiden välistä pumpulipuikolla.
  • Pystyasento (pää ylös), jolloin pentu on käsien välissä ja pää hännän yläpuolella.
  • Pystyasento (pää alas), jolloin pentu on käsien välissä, mutta pää alaspäin.
  • Selkäasento, pidetään pentua selällään kämmenellä.
  • Lämpöärsyke. Asetetaan pentu mahalleen märälle, jääkaappikylmälle, pyyhkeelle. Ei estetä pentua, jos se ryömii pois alustalta.


          Minusta ohjelma kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta (varsinkin kun olen kiinnostunut biologiasta ja sen sellaisesta). Hyvä vain jos koiralla on stressinsietokykyä enemmän kuin minulla! :DRia(emä) ja pennut
©Raija Aaltonen


Kommentit

Suositut tekstit